OCR; fra billed til tekst

OCR står for Optical Character Recognition og er en kunstig intelligens, der sammenligner al krimskramset i dens søgefelt med hvad den ved om bogstaver.

Googles løsning:

Det hænder, at jeg ikke kan copypaste en tekst (typisk fra papir), men må ty til en løsning “udenom”, hvor jeg bruger Google Lens. Google Lens bruger billedgenkendelse, altså kunstig intelligens, til at “læse” skrift.

Her er et foto af en (papir-)avisartikel, som jeg åbner i Google Photos (hvor Lens er indbygget), og trykker på “Lens”, der begynder at arbejde (de små stjerner/prikker viser, at den kunstige intelligens er ved at finde hoved og hale i fotoet).

I “Lens” finder jeg fanen “tekst” og “kopier tekst”, som jeg markerer med blåt for at udvælge kun den del af teksten (Lens’  hvide markering), som jeg ønsker at kopiere. Jeg kopierer “til computer”

Og her er det ikke-så-gode resultat:

Her er “vinderfotoet” ift det bedste resultat:

Det kræver naturligvis fortsat tilretning, men værktøjet giver håb for fremtiden og skal nok blive nyttigt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.