Spring til indhold

Følg med med powerpoints og bevar overblikket

  Har I kilometervis af “talking heads” videoer uden noget visuelt at lade øjet hvile ved? “Dette burde have været en podcast, men er for fag-tørt til at det egner sig alligevel“-problemet?

  Nogle gange giver det mening at lægge powerpoints sammen med videoen, fordi der er informationer på dem, som er væsentlig for at kursisterne kan følge med. Gør gerne kursisterne opmærksomme på, at de kan pause videoen, hvis de vil have tid til at fordybe sig i en graf eller en illustration fra powerpoints’ne.
  Se QED: Fits of Reflection and Transmission.

   

  Nogle gange har du også bare en video, hvor du har været virkelig uheldig med billedsiden og så kan powerpoints dække over det værste. Her er et eksemple fra en forelæsning, hvor jeg stort set kun kunne bruge lydsiden af videoen efterfølgende, fordi jeg sad for langt væk til at kameraet i min SmartPhone – dengang – var godt nok. Så jeg fik hverken hans mimik eller powerpoints med. Derfor skrev jeg til ham efterfølgende og fik hans powerpoints udleveret. I øvrigt har jeg “snydt lidt” og redigeret i videoen, så man ikke kan se den uden powerpoints. Med H5P kunne jeg nøjes med at lægge et lag informationer oven på videoen i stedet.

  Se Morten Nyboe Tabor: Peer feedback in Economics II