Skip to content

Colorless green ideas sleep furiously

Kender du det?
Man tager opgaven liiiiidt for let og får ikke tjekket indstillingerne ordentligt.
Denne gang var jeg ved at få lavet en transkription af en lydfil, så jeg var fri for at lytte-taste-lytte-taste-lytte-taste mig hele vejen igennem. Sådan var det ellers i ‘gamle dage’. Jeg brugte en tale-til-tekst-service, der ved hjælp af maskinlæring ‘hører’ lydene og skriver lydene som bogstaver. Da jeg jo glemte det med sprogindstillingerne, fik jeg oversat det hele fra dansk til volapyk.
“AI in Teaching and Learning” er navnet på den lydfil, der blev transskriberet, og meget apropos er det en glimrende illustration af Chomskys pointe med “Colorless green ideas sleep furiously En af kunstig intelligens’ begrænsninger er, at maskinen udskriver lydene som ord og bogstaver, men den har ikke forudsætning for at tolke, om ordene giver mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *